Miomi na materici

Kako nastaju miomi?

 

Miomi su najčešći materični tumori. Obično se nailazi na situaciju kada je čitava mišićna masa zadebljala i čvršća (fibroza). Međutim, može se javiti u vidu jednog ili više čvorova. Miom sam po sebi nije bolan, ali se bolesnice žale na težinu u maloj karlici ili pritisak koji ovaj tumor može izazvati ako je većih dimenzija. Razumljivo je, dakle, da ostaje neotkriven u početnim stadijumima zbog svog razvoja.  Za mnoge žene miomi su nerešiv problem. Ta zona je nedovoljno ispitana, a sa druge strane vrlo važna za seksualnost svake žene. Ispitane metode naše “kuce bilja” su relativno jednostavne, ali je uvek neophodan i savet lekara. Prvi metod se sastoji u sistematskim kupkama sedalnog predela u lavoru hladne vode (sedeće kupke). Postupak se izvodi svakog jutra i traje tri minuta sa kratkotrajnim prekidima. Ovom metodom naglog “rashlađivanja” podstiče se lokalni protok krvi na najbolji mogući naćin.

Miomi i trudnoća
Oko dva do deset odsto uzroka neplodnosti otpada na miome. Ukoliko je miom jedini uzrok neplodnosti, nakon njegovog odstranjenja 40 odsto žena zatrudni.
Ukoliko miom postoji tokom trudnoće, u drugom i trećem tromesečju može znatno da naraste, može da podstakne prevremeni porođaj ili spontani pobačaj. Moguće su i komplikacije nakon porođaja, jer tada miom pojačano krvari i može da dovede ženu u životnu opasnost.

TERAPIJE Petra Jovanovica

Tople kupke

Sedalni deo tela potapa se u 6 do 8 litara čaja od biljaka koje je izabrao Petar

Jovanović .Sedenje u čaju traje 12 do 15 minuta.

Uputstvo za upotrebu i 1 kilogram čaja {za 10 kupki} košta 1490 dinara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>